Ziua Europeană a Parcurilor

Ziua Europeană a Parcurilor, care se aniversează în fiecare an pe data de 24 mai, este organizată la nivel european de către Federaţia Europarc, organizaţie care reuneşte parcuri naţionale, regionale, naturale şi rezervaţii ale biosferei din 36 de ţări din Europa. Parcul Natural Apuseni este membru în Federaţia Europarc începând din anul 2008.

Read more: Ziua Europeană a Parcurilor

Parcul Natural Apuseni - Destinaţie Europeană de Excelenţă

 

Prezentare 1 min, Prezentare 3 min

EDEN este acronimul pentru Destinaţie Europeană de Excelenţă, un proiect al Comisiei Europene care promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Uniunea Europeană. Proiectul se bazează pe competiţii naţionale anuale care au ca rezultat selectarea unei „destinaţii de excelenţă” pentru fiecare ţară participantă.

Read more: Parcul Natural Apuseni - Destinaţie Europeană de Excelenţă

Birdwatching Day - Biharugra

Directoratul Parcului Naţional Koros-Maros
împreună cu Parcul Natural Cefa,
sărbătoresc Ziua Europeană a Parcurilor în Biharugra

Federaţia EUROPARC, care reuneşte parcurile naţionale si naturale din Europa, organizează Ziua Europeană a Parcurilor încă din 2008. Cu această ocazie, sute de evenimente sunt organizate în aproape toate ţările europei, pentru a apropia oamenii de valorile naturii.

Cu această ocazie, pe data de 26 mai 2012 la Bihari Madarvarta şi la heleşteele de la Biharugra (Parte din Parcul Naţional Koros – Maros) Directoratul Parcului Koros – Maros a oferit programe pline de experienţe în natură pentru vizitatori.

Read more: Birdwatching Day - Biharugra

Comunicate pentru speologi