Campare

Locuri de campare în zona Parcului Natura Apuseni

Există la ora actuală câteva zone în care se campează în mod tradiţional, dintre care în judeţul Bihor sunt Poiana Glăvoi - zona denumită "La Grajduri", Valea Crăiasa - în apropierea Peşterii Urşilor şi intrarea pe Valea Sighiştelului, iar în judeţul Cluj în zona satului de vacanţă Ic Ponor şi în zona Ponor - Runcu Ars.

Toate aceste zone necesită lucrări de realizare a dotărilor necesare (toalete, cabine de duş, parcări) pentru a putea funcţiona ca şi campinguri propriu-zise. În zona Glăvoi şi pe Vl. Crăiasa se încasează uneori o taxă de campare de către Primăria Pietroasa.

Alte spaţii de campare sunt oferite de către întreprinzători particulari, mai ales în judeţul Alba, proprietari de pensiuni, sau localnici, pe terenuri proprietate personală, în zone intravilane (de exemplu, la Pensiunea "Mama Uţa" – Gârda de Sus, Pensiunea "La Mama" – Boga).

În campingul din P-na Glăvoi, situat în zona centrală a PNA, şi unde se încrucişează multe dintre traseele turistice importante din parc, se află un refugiu Salvamont, administrat de Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor. Pe tot parcursul sezonului turistic aici se află în permanenţă o echipă de serviciu, putându-se cere asistenţă în caz de accidente, precum şi informaţii turistice.

DEOARECE ÎN CAMPINGUL DIN POIANA GLĂVOI NU EXISTĂ PUNCTE DE COLECTARE A DEŞEURILOR, VĂ RUGĂM INSISTENT CA LA PLECARE SĂ TRANSPORTAŢI CU DUMNEAVOASTRĂ TOATE DEŞEURILE ÎN AFARA PARCULUI SAU PÂNĂ LA CEL MAI APROPIAT PUNCT DE COLECTARE ORGANIZAT !

 

Comunicate pentru speologi